Lustrum VII: Doppio 35 jaar!

Dit jaar viert Doppio haar 7e lustrum. Op 18 december 2019 werden wij 34 jaar en deze start van ons 35e levensjaar was ook de start van een geweldig lustrum!

Met het motto: From Doppio with love kijken wij uit naar een fantastisch lustrumjaar. Er staan een hoop activiteiten op de planning, met onder andere een lustrumgala, een grote sterproductie een een lustrumreis. We geven wat terug aan de stad waar wij in de afgelopen 35 jaar zoveel van zijn gaan houden door het hele jaar geld op te ha;en voor Jeugdfonds Cultuur Eindhoven. Een overzicht van alle activiteiten en andere leuke lustrumnieuwtjes zijn te vinden op deze pagina. Samen met alle huidige (en oud) leden zullen we terugblikken op 35 jaar Doppio, en in een periode waarin Doppio groter is dan ooit zal ook de toekomst een hoop moois gaan brengen!

Jeugdfonds cultuur Eindhoven

Bij Doppio geloven we al sinds de oprichting van de vereniging in ons motto: Iedereen kan toneelspelen! Wij vinden dan ook dat iedereen die kans moet krijgen om toneel te kunnen spelen. Dit lustrumjaar willen wij deze kans vergroten voor degenen die dat nu niet hebben. Doppio zal zich daarom in het 7e lustrum inzetten voor het Jeugdfonds Cultuur Eindhoven. Het Jeugdfonds Cultuur Eindhoven: ‘’…betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.’

Inzet voor dit goede doel is de manier om Doppio te vertegenwoordigen in ons prachtige Eindhoven en om iets moois terug te geven aan de stad die wij zo dierbaar zijn. 

Het hele jaar door zullen wij evenementen organiseren waarbij wij geld zullen ophalen, maar natuurlijk is er ook de mogelijkheid om rechtstreeks te doneren! Dit kan via onze actiesite van Jeugdfonds cultuur. Hier is onze actie te volgen en laten wij zien hoeveel geld er al is opgehaald.

Evenementen

Lustrumgala – 20 december 2019

Op 20 december 2019 zijn ongeveer 175 Doppio leden, alumni, regisseurs en bestuursleden van zusterverenigingen bij elkaar gekomen om de start van het Lustrum en 35 jaar gele liefde te vieren. Het feest begon met een fantastisch all you can eat (and drink!) diner in het Van der Valk hotel, waarna we verhuisden naar de hotelbar om verder te feesten. Het oprichtingsbestuur van Doppio vertelde hoe alles nou begon 35 jaar geleden, en wij lieten weer aan hen zien dat de gele liefde nog steeds leeft binnen Doppio. Aeris Brass Band trad op en de nieuwe Doppio koning en koningin werden gekroond.

Deze avond is er ook geld opgehaald voor het Jeugdfonds Cultuur Eindhoven. We vroegen om een kleine donatie bij de ticketverkoop en we hebben ook geld ingezameld door een stille veiling te houden. In totaal is er op deze avond al €1271 euro ingezameld! Gelukkig was dit nog maar een warm up voor de rest van het Lustrumjaar, want wij zijn zeker nog niet klaar met het verspreiden van onze gele liefde

Koningsdagactie – 27 april 2020

Tijdens koningsdag 2020 zullen wij op de oranjemarkt in het stadswandelpark staan om geld op te halen voor Jeugdfonds Cultuur Eindhoven. Meer info zal snel volgen!

Sterproductie: Abeltje – 30 mei t/m 1 juni 2020

De familievoorstelling ‘Abeltje’ is het komische en avontuurlijk verhaal van het liftjongetje Abeltje. Werkend in warenhuis KNOTS in zijn woonplaats Middelum drukt hij op het enige knopje waarop hij eigenlijk niet mocht drukken: het bovenste groene knopje. Pijlsnel schiet de lift met alle inzittenden de lucht in. Samen met de mottenballenverkoper meneer Tump, zanglerares juffrouw Klaterhoen en zijn buurmeisje Laura beleefd Abeltje reizend met de lift de meest gekke avonturen. Zo komen ze terecht in Central Park, wordt Abeltje ontvoerd, ontmoeten ze een heel bijzonder konijn en komen ze in een heuse revolutie terecht! Zullen ze ooit nog thuis komen?

E.S.T.V. Doppio speelt ‘Abeltje’ op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei en maandag 1 juni 2020 in Pand P. Voor alle kinderen van 12- is de voorstelling gratis te bezoeken. Kaartjes zijn binnenkort verkrijgbaar via doppio.nl/reserveren.

Lustrumcantus – 10 juni 2020

Voluit liedjes zingen en gezellig samen een biertje drinken, dat zijn 2 dingen waar Doppianen erg goed in zijn. Daarom zal dit alles worden gecombineerd in een echte Lustrumcantus! Deze cantus zal plaatsvinden op 10 juni in de kelderbar van Demos. Meer informatie volgt snel, dus houd de mail in de gaten!

Lustrumreis – 6 t/m 10 juli 2020

Om 35 jaar aan vriendschappen, leuke mensen en gekke feestjes te vieren, gaan we met onze leden op vakantie! Op 6 juli verlaten we Eindhoven en gaan we naar een mooie locatie ergens in Drenthe (precieze locatie wordt later bekend gemaakt) waar we een midweekje in thema 007 zullen relaxen, leuke activiteiten en spellen gaan doen en misschien zelfs iets theaterachtigs. Wil jij de zomervakantie beginnen met een leuke tijd, zet dan 6-10 Juli 2020 in je agenda en hopelijk tot dan!

Benefietmiddag – 18 oktober 2020

Om het 7e lustrum af te sluiten, organiseren wij een evenement dat heel Eindhoven laat zien wat studenten kunnen bereiken. Samen met Footloose en Quadrivium hebben we een middag vol dans, muziek en theater. Dit doen wij met het doel om nog een laatste keer zoveel mogelijk geld voor het Jeugdfonds Cultuur Eindhoven in te zamelen. Dit alles zal gaan plaatsvinden op 18 oktober 2020 in het Centrum voor Kunsten Eindhoven (CKE). Als Doppiaan is dit je laatste kans om de lustrumcommissie te helpen, door op te treden of mee te helpen als vrijwilliger tijdens die middag.

Blijf op de hoogte via de website!