Over Doppio

Doppio is geen studentenvereniging en geen toneelvereniging. We zijn het namelijk allebei! Dit betekent dat we zowel typische studentenvereniging activiteiten hebben, zoals introductiedagen, een introkamp en feesten, maar ook allerlei vormen van toneel in de aanbieding hebben! Dat klinkt misschien overdonderend, maar wees gerust: iedereen kan toneelspelen. Ja, jij ook!

Doppio bestaat elk jaar uit ongeveer 60 leden. Maffe, leuke, toneelgekke, maar vooral gezellige mensen. Aan het begin van elk toneeljaar (dat hetzelfde is als een schooljaar) worden alle leden opgedeeld in groepen. Dat gebeurt niet door audities, maar op ieders voorkeuren wat betreft toneelstuk, rol of regisseur. Doppio heeft een aantal basiscursussen en een aantal producties. Halverwege het jaar, rond januari, begint er echter ook de tweede halfjaarproductie, waar je jezelf rond die tijd voor op kunt geven.

Wat zijn eerstejaarscursussen?

In de eerstejaarscursussen leren nieuwe leden de basisbeginselen van het toneelspelen en maken ze een presentatie die aan het einde van het toneeljaar (rond juni) gespeeld wordt voor publiek. Eerstejaarscursussen worden begeleid door stagiaires van de Academie voor Drama in Tilburg. Beginnende leden bij Doppio worden sterk geadviseerd om een basiscursus te volgen, niet alleen om ervaring op te doen, maar ook om Doppio en zijn leden te leren kennen.

En de producties?

De Doppio producties worden begeleid door professionele regisseurs en regisseuses, of door afstudeerders van de verschillende toneel- en dramaopleidingen in Nederland. Doppio is trots om elk jaar een divers aanbod van producties te presenteren. Zo hebben we (normaliter) cabaret, teksttoneel, bewegingstheater, improvisatie, muziektheater, theatersport en eventueel experimentele producties.

Landelijke Organisatie Studententheater

Doppio is lid van de Landelijke Organisatie Studententheater (LOST).

LOST is opgericht nadat in 2011 de bestuurders van een aantal studententheaterverenigingen de overtuiging hadden dat samenwerking op landelijk niveau goed zou zijn voor de aangesloten verenigingen en haar leden.

Voor de bestuurders bleek al snel dat men veel van elkaar kon leren op bestuurlijk niveau. Daarnaast bleek dat de Theaterdag, toegankelijk voor alle leden van de verenigingen, een groot succes. Op landelijk niveau samenwerken blijkt zowel nuttig als leuk!