Meedoen

De inschrijvingen voor 2017/2018 zijn gesloten. Wil je meer informatie over doppio en hoe wij te werk gaan? Dan staat hier nog wat extra informatie voor je! Heb je toch nog vragen? Stuur dan een mail naar bestuur@doppio.nl.

Werkwijze

Hou je van theater en gezelligheid? Doppio biedt een ruim aanbod aan verschillende stukken, stijlen en activiteiten. De stukken kunnen variëren van cabaret tot bewegingstheater tot teksttoneel en alles daaromheen en tussenin. Ieder stuk is een cursus die gegeven wordt door afgestudeerde theatermakers of theatermakers in opleiding. Kortom, voor ieder wat wils!

Omdat het als theatergroep belangrijk is om op elkaar ingespeeld te zijn start bijna iedereen met een eerstejaarscursus. Hierbinnen leer je niet alleen de basis van theater, maar je vormt ook een hechte groep waarmee je samen de vereniging leert kennen.

Onze cursussen starten in september, aan het begin van het collegejaar. We bieden cursussen van een heel jaar en van een halfjaar aan. Iedere cursus resulteert in een reeks van drie gave voorstellingen, druk bezocht door mede-Doppianen, papa’s en mama’s en ander leuk publiek.

Mocht het je nou heel gezellig lijken bij Doppio, maar wil je nog geen cursus doen dan kun je je aanmelden als niet-spelend lid. Als niet-spelend lid kun je meegenieten van al onze activiteiten, feesten en evenementen en krijg je korting op de Doppio voorstellingen van dat jaar.

Ben je geïnteresseerd?  Mail dan naar bestuur@doppio.nl en kom naar de inschrijfavond in september!

Inschrijven // enrolling

Het jaar begint bij Doppio op de inschrijfavond. Dit is meestal op de tweede donderdag van september (in de open cultuurweek). Tijdens deze avond krijg je presentaties van alle regisseurs van dit jaar en kun je zelf kiezen bij wie je wilt spelen! Kun je onverhoopt toch niet aanwezig zijn op de inschrijfavond, dan kun je ook via de site inschrijven, of mailen naar bestuur@doppio.nl.

Our year starts with the enrollment evening in september. During this evening there will be presentations of every director and you will be able to fill in an enrollment form. Are you not able to join the enrollment evening, then you can also enroll on the site or by sending an e-mail to bestuur@doppio.nl.

Aanbod 2017/2018

Overzicht

Het aanbod voor 2017/2018 is bekend! Er zullen dit jaar 9 producties gepresenteerd worden. Het eerste semester begint in september en het tweede semester in februari.

Eerste halfjaar Tweede halfjaar

Maandag
19:30-22:30

Bewegingstheater (Tim)

Eerstejaarscursus (Thereza)

Dinsdag
19:30-22:30

International course (Annelies)

Montage (Chris)

Workshop (Vincent)

Woensdag
19:30-22:30

Theatersport (Jeroen)

Eerstejaarscursus (Katoo)

Donderdag
19:30-22:30

Sterproductie (Karlijne)

Teksttoneel (Ruud)

Montage (Femke)

Tweede halfjaar, maandagavond: Workshop (Karlijn)

Uitleg per productie 2017/2018

Omdat een keuze maken soms moeilijk kan zijn hebben wij hier samenvattingen van wat elke productie gaat inhouden.

Maandagavond
Heel jaar productie
Tim – Theater vanuit beweging

Je lichaam vertelt een verhaal. Een blik, een gebaar, een kleine verplaatsing… op het toneel betekent alles iets. Met de groep gaan we werken vanuit thema’s. Hierbij verzamelen we allerlei materiaal: foto’s, teksten, film, muziek en vanuit daar gaan we op zoek naar beweging. Het eindresultaat is geen dans, geen teksttoneel, maar waarschijnlijk iets bizars daartussenin.


Maandagavond
Heel jaar eerstejaarscursus
Thereza – Basiscursus


Maandagavond
Kwartiel workshop – 2e semester
Karlijn – Workshops personage

In deze verdiepende workshop ontwikkel je in 6 weken een zelf verzonnen personage, volledig vanuit jouw eigen inspiratie. Aan de hand van diverse opdrachten ga je werken aan een volledige en geloofwaardige transformatie. Je leert een personage fysiek vormgeven, uitdenken en aan de hand daarvan uitspelen. En wat er gebeurt als al deze personages elkaar ontmoeten, laten we zien in een korte presentatie.


Dinsdagavond // Tuesday evening
One year course
Annelies – Internationals course

During the first part of this course you will learn the basics of acting, performing and moving on stage. We willen work with improvisation, movement(dance), monologues, dialogue and group scenes, so you will get to experience the full basics of acting through different styles and techniques. Since your body is your instrument you will learn how to use it and how to enhance your acting skills. In the second part of the course we will work towards a production/performance in which you can show and further develop what you’ve learned so far. The theme of this production we will create together is “the world through comedy”. Since it’s an international course we will examine how comedy works in your countries. Are there differences, and what are they? Can we find similarities? And how can we combine these various styles of comedy and make them universal? Using existing sketches and scenes we will write ourselves, we will create a performance that’s a reflection of the world today, using humor and comedy. Because even though we are from different parts of the world: ‘if we can laugh together we can stand together’.


Dinsdagavond
Half jaar productie  – 1e semester
Chris – Montage ‘de grote angsten’

Angst is een krachtige emotie. Het kan ons verlammen – maar ook tot actie dwingen. We kunnen bang zijn voor dingen die echt kunnen gebeuren, maar onze angsten kunnen ook irreëel zijn. We zijn bang voor onweer, bang voor het donker, bang voor monsters uit een droomwereld of bang voor spinnen. Maar ook zijn we bang voor aanslagen of om volwassen te worden. Met alle facetten van angst gaan we op de vloer aan de slag, om gezamenlijk een montagevoorstelling te maken en spelen. Door middel van spelmatige en fysieke opdrachten, maar ook maak- en schrijfopdrachten, creëren we ons eigen ‘angstig’ materiaal. Daarbij putten we uit onze eigen angsten, maar ook uit de prachtige enge verhalen van bijvoorbeeld Junichiro Tanizaki. Uiteindelijk maken we een dappere voorstelling, waar jullie – de spelers – eigenaar van zullen zijn.


Dinsdagavond
Kwartiel workshop – 2e semester
Vincent – Workshops klassiekers

Oude, uitgekouwde, stoffige verhalen waar vandaag de dag geen eer meer aan te behalen valt.
Of
Prachtige, tijdloze verhalen met universele zeggingskracht die keer op keer verteld moeten worden.

Stof je favoriete monoloog uit een Shakespeare, middeleeuwse sage of oude Griek af en stap er als je eigentijdse, hedendaagse moderne zelf de vloer mee op voor een stoeipartij. Via associatie, interpretatie en handeling gaan we op zoek naar wat wij nu kunnen zeggen met wat zij ooit, lang geleden schreven


Woensdagavond
Heel jaar productie
Jeroen – Cursus theatersport

Scènes improviseren voor publiek op basis van niet meer dan één zinnetje of enkele woorden. Dat is theatersport! In zijn oervorm is theatersport een theatrale wedstrijd tussen twee teams van improvisatieacteurs die de strijd aangaan om de beste scènes te spelen. Onder het showlaagje van competitie gaat het juist heel erg om samenwerking, positieve energie en het neerzetten van een gave voorstelling. In deze cursus leer je alle skills die je nodig hebt bij theatersport. We trainen basale improvisatievaardigheden zoals in het hier en nu blijven, accepteren en keuzes maken. Door het jaar heen organiseren we ook een aantal theatersportwedstrijden zodat je al kunt proeven aan het improviseren voor publiek. Aangezien je ‘jezelf altijd mee de vloer op neemt’ is er in de cursus ook veel aandacht voor jouw persoonlijke groei als speler. Tot slot: in het weekend van 17, 18 en 19 november vindt in Utrecht het jaarlijkse Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Theatersport plaats en het is uiteraard de bedoeling dat wij ook een team afvaardigen om Doppio weer stevig op de kaart te zetten in improvisatieland!
Tot impro! Jeroen Tessers


Woensdagavond
Heel jaar eerstejaarscursus
Katoo – Basiscursus


Donderdagavond
Heel jaar productie
Karlijne – Sterproductie

De sterproductie is de enige productie waarvoor audities worden gedaan. Deze audities zijn op maandag 11 september vanaf 19.30u in de bunker. Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor de audities.

Dit stuk gaat over de Franse Jehanne d’Arc, ook wel Jeanne d’Arc genoemd. Ik wil een eigenwijze, eigen versie op het verleden maken waarin we meer te weten komen over de strijd van het meisje achter de heldin. Is Jeanne een held? Of gewoon een meisje in een mannenwereld? Was het haar vurige missie of een toevalligheid dat men haar heldendaden 605 jaar na haar geboorte nog zou herinneren?

We gaan werken aan een beeldende en muzikale voorstelling die niet poogt de geschiedenis zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten. Het is meer een dagdroom over Jehanne, over hoe ze zou kunnen zijn. Jehanne probeert haar doel te bereiken terwijl o.a. ze te maken krijgt met een manipulatieve bisschop, een beïnvloedbare koning, conservatieve vriendinnen en een kreng van een koningin… Het stuk gaat over macht, over ratio en gevoel en over het hebben van een groots doel. Luchtige teksten en stoere en soms grappige personages worden afgewisseld met sterke, sfeervolle beelden. Het is een verhaal dat zowel een verwonderend als een schrijnend gevoel uitdraagt en het bevat de nodige dosis humor. Het stuk heeft 3 mannenrollen en 4 vrouwenrollen.

De samenwerking met Quadrivium is voor mij heel waardevol. Het symfonie orkest en 7 spelers die interactie hebben elkaar aanvullen en versterken. Dit betekent niet dat je als speler muzikaal moet zijn. In de repetities gaan we werken met de geschreven tekst en naar aanleiding daarvan gaan we op zoek naar beeld, muziek, geluid, film, beweging, enz. die de tekst kracht bij zetten en soms ook voor zichzelf spreken. Ik houd van decors die speels zijn en verplaatsbaar, waarmee te spelen is en die tijdens de voorstelling helemaal kunnen veranderen. Ik zoek spelers die samen op zoek willen gaan naar theatrale vormen, spelers die zich willen verbinden met de thematiek maar ook met de groep.

 Ik wil jullie graag uitnodigen voor de auditie. Deze wil ik graag invullen als een open les. Spelen en plezier zijn voor mij belangrijk en dit is ook de manier waarop ik invulling wil geven aan de auditie.

Karlijne


Donderdagavond
Half jaar productie – 1e semester
Ruud – Teksttoneel ‘Vrek!’

Grotesk en fysiek spel, komedie Het stuk Vrek! is een actuele komedie die een beetje pijn doet. Het gaat over gierigheid en egoïsme. Net als Moliere gaan we ons bezighouden met “de belachelijke trekken van de mensheid en proberen we de tekortkomingen van de wereld theatraal verbeelden.” Door het thema ‘hebzucht en ambitie’, is deze voorstelling heel actueel.


Donderdagavond
Half jaar productie – 2e semester
Femke – Montage ‘Grieks voor dummies’

De Grieken… Fantastische verhalen, heftige tragedies, inspirerende denkers en zo veel meer! Maar toch…. herken je dat. Dat je een Griekse mythe leest of naar een Griekse voorstelling kijkt en waar de één na de andere god met onuitspreekbare naam voorbij komt en dat je dan denkt… pffff laat maar. Daarom komen wij met de voorstelling “Grieks voor Dummies” waarin we de grieken voor iedereen begrijpelijk maken.

Contributie

De huidige contributie is als volgt:

  • Jaarproductie, basiscursus, sterproductie of theatersportcursus: €95,-
  • Halfjaarproductie: €60,-
  • Workshop: €15,-
  • Niet-spelend lid: €25,-