Doppio speelt: Jehanne d’Arc

Dit jaar voert Doppio samen met symfonie-orkest Ensuite (van ESMG Quadrivium) de sterproductie Jehanne d’Arc op in de blauwe zaal. U kunt hier de trailer bekijken (met dank aan Simon Pruijn).

Dit stuk gaat over de Franse Heldin Jehanne d’Arc, ook wel Jeanne d’Arc genoemd. Is Jehanne een held? Of gewoon een meisje in een mannenwereld? Was het haar vurige missie of een toevalligheid dat men haar heldendaden 601 jaar na haar geboorte nog zou herinneren?

Het is een beeldende en muzikale voorstelling die niet poogt de geschiedenis zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten. Het is meer een dagdroom over Jehanne, over hoe ze zou kunnen zijn.

Luchtige teksten en stoere en soms grappige personages worden afgewisseld met sterke, sfeervolle beelden en prachtige muziekstukken. Het is een verhaal dat zowel een verwonderend als een schrijnend gevoel uitdraagt.

Het is een eigenwijze, eigen versie op het verleden waarin we meer te weten komen over de strijd van het meisje achter de heldin. Over de twijfels die ze had en de vriendschappen die ze sloot.

8 juni (20.00 uur) en 10 juni (15.00 en 20.00 uur) in de Blauwe Zaal, Auditorium, Den Dolech 2, Eindhoven
Meer informatie en reserveren kan op de site van ESMG Quadrivium