De inschrijvingen zijn gesloten

Wil jij je inschrijven voor een theater productie bij doppio, dan kan dat weer in September. Tegen die tijd zal er meer informatie te vinden zijn op onze website. Wil je meer informatie over de producties, kosten, dag en tijd? Voel je vrij om informatie te vragen aan het bestuur van doppio, dit kan door langs te komen of stuur een mail naar bestuur@doppio.nl, dan zijn wij blij jou met een antwoord te voorzien. Tot snel bij doppio!

Aanbod tweede semester van 2014-2015

Cabaret, Woensdagavond 2e Halfjaarproductie,
Regie: Tim Schuitvlot

Cabaret. Voor mij persoonlijk is dit het overbrengen van een persoonlijk verhaal, een mening,gebeurtenis, observatie,wens,of verlangen met humor als middel. In de cursus wil ik met de spelers op zoek naar hun verhaal. Wat moeten zij de wereld vertellen. Daar naast wil ik opzoek gaan naar de vorm waarin dit het best kan gebeuren, een verhaal,lied, gedicht of misschien wel iets fysieks, en naar het speltechnische talent van de spelers. Per speler werken we aan een solo, en deze solo’s samen vormen de basis voor de presentatie.

Tektsttoneel, Donderdagavond 2e Halfjaarproductie,
Regie: Janneke Franke

Werktitel: Haenengekraai
Paul Haenen werd bij het grote publiek vooral bekend als de stem van Bert (van Ernie) en met zijn alter-ego’s Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Maar Haenen heeft ook een indrukwekkende hoeveelheid toneelteksten geschreven. In deze cursus gaan we aan de slag met scènes uit verschillende stukken van zijn hand. Lastige familie-betrekkingen, relatieproblemen, miscommunicatie, open zenuwen; Ik ben als theatermaker altijd op zoek naar dát punt waar tragiek en hilariteit samenkomen.
De teksten van Haenen zijn voor mij uitermate geschikt om mee te werken omdat zijn scènes even pijnlijk als geestig zijn. Tijdens deze cursus leer je om het probleem niet uit de weg te gaan, maar juist op te zoeken, zodat het publiek kan meegenieten van pijnlijke stiltes en menselijke tekortkomingen. Tekstinterpretatie en timing zijn belangrijke elementen in deze workshop.
We duiken diep de tekst in om te zoeken naar de kern van de scène en de binnentaal van de personages. De tekst die niet wordt uitgesproken is minstens zo belangrijk. Ervaar de kracht van timing, het belang van samenspel en omarm het conflict! Spelplezier gegarandeerd.